Direktlänk till inlägg 26 juni 2016

Varm midsommarhelg

Av Kicki Fredlund - 26 juni 2016 08:08

Det var en ovanligt varm dag igår.  Åkte med hundarna till en skogssjö för att dom skulle få bada.

   

Satte på Triss flytväst och tänkte låta henne simma, men hon var måttligt road och stretade emot så gott hon kunde.


 

Medan Jolly tagit sig en simtur, som hon inte alls bör göra, för hon blir inkontinent efter.


 

Maya fick också prova på, det gick betydligt bättre. Men några fler bilder blev det inte. (Det var Cissi som höll i kameran.)


Det kom nämligen både hundar och folk, det är ett sommarhus bara ett par hundra meter bort och därifrån kom det tre hundar. Två berner sennen och en dvärgschnauzer. Jolly hann bli kopplad och Berrra gick åt sidan med henne, Maya var redan kopplad, men Triss drog iväg till hundarna och talade om vad hon tyckte om deras "intrång".


Allt gick dock bra då de stora hundarna inte brydde sig ett dyft om att Triss skällde på dom. Ägaren till sommarhuset kom också med tillhörande barnbarn. Det var en trevlig man, som tog det hela med största ro.


När han fått hundar och barn med sig tillbaka, ungarna placerade på en flakmoppe, då kom nästa "invation" på tre vuxna och fyra barn,det yngsta i barnvagn bara några veckor gammal.


Det visade sig att den svagt bekanta kvinnan var Kerstins f.d svärdotter med tillhörande barn och barnbarn. Jag har ju träffat henne ett flertal gånger för 15-20 år sedan.


Det var nog lugnast att packa in våra hundar i bilen och åka hem igen.


Kvällen, som var ljuvligt varm och skön tillbringades på altanen.


Jag frångick min "skräck" för att grilla, jag är helt värdelös på det, men med Cissis benägna hjälp grillade jag två stycken fläskytterfiléer, som jag lagt i marinad redan på morgonen.


Till det åt vi potatissallad, som jag också blandat till redan på f.m


 


 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

26 juni 2016 09:32

Hej, ja det blev sannerligen en varm midsommar, idag blåser det visst upp till regn, ja tack säger jag som vill kunna andas. Ibland kan jag också längta efter en grillad biff men ensam börjar man ju inte tända grillen. Har ännu inte ätit sill på midsommar så det får bli idag. Kram från pörtet

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

26 juni 2016 17:15

Ja gårdagen var verkligen lite onödigt varm.
Idag är det bättre, även om regnet kunde ha väntat till natten.
Du kan väl inhandla en liten engångsgrill, dom är ju ofta på extrapris för en billig penning. Så klart ska du grilla din biff om du gillar det.
Kram

 
Hillevi

Hillevi

26 juni 2016 18:31

Så fina de små är i flytväst! Jag hade såna till Emba och Troja när vi paddlade kanot. Ankan är för tung för det, tyvärr.
Skönt att hundmötet gick bra, det går inte att undvika alla situationer och då är det skönt att möta förståndigt folk.

Läser i inlägget ovan om Jolly. Det är nog lite tungt i värmen med så hög luftfuktighet som det är också. Hon gillade siit bad trots att hon inte fick!

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

27 juni 2016 09:54

Jag tror att det är ansträngande för Jollys redan dåliga hjärta. Dessutom blir hon lätt stressad nu för tiden. Det är väl frustrerande att se men inte höra.
Det är så tråkigt att jag inte kan låta henne simma som hon gillar så mycket.
Men redan efter den lilla simturen i lördags så kissade hon på sig i sömnen när hon låg på altanen. (Skönt att det inte var inne på nån matta iaf)

 
Menageriet

Menageriet

27 juni 2016 01:49

Måste skratta åt minen på Triss! Trodde att dom gillade att bada? Kanske det beror på flytvästen? För dom badar väl i alla pölar dom hittar i skogen?
Vi har haft kvavt och varmt och regn, men på midsommaraftonen var det iaf uppehåll på dagen.
Ha det gott!

http://www.skyttlat.blogspot.se

Kicki Fredlund

27 juni 2016 09:47

Jo, båda gillar vatten - på egna villkor.
Men den här gången ville jag att dom skulle simma och det var inte populärt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards