Direktlänk till inlägg 26 september 2016

Inte lätt att hitta svamp nu

Av Kicki Fredlund - 26 september 2016 17:00

Det har varit torrt så länge nu att det blivit allt svårare att hitta nån svamp.


Jag byter dagligen skog, testar alla ställen där det tidigare funnits, men några större lyft blir det inte.


Min annons på Blocket har varit framgångsrik och jag har sålt alla trattisar (drygt 2 kg torkade), har även sålt lika mycket torkad Karl Johan. Nu har jag beställning på mer svamp än jag har.


Igår var vi till skogarna uppåt Garpenberg. Berra gick med en stund, men mådde snart så dåligt med bl.a yrsel, att han satt kvar i bilen medan jag gick en stund till och hade turen att hitta så pass att korgen nästan blev full.


Hundarna fick gå med kopplade, men fick sitta i bilen när Berra var där.


 

Sånt här gör mig så besviken och förbannad. Det är många år sen nu som någon dumpade en hel hög med kläder i en liten skogsbäck. I år är bäckfåran snustorr. Tror människorna som gör detta att skräpet ska försvinna av sig självt eller? Nu hade det dessutom tillkommit en plastdunk.


   

När vi kommit hem från skogen och ätit, så gick Berra och la sig, för han mådde så risigt.

Jag fick ta reda på svampen själv, annars tycker han att det är en ganska trevlig sysselsättning.


Jag lyssnar på Vredens druvor av John Steinbeck. Det borde väl höra till vanlig allmänbildning att ha läst den, men jag har faktiskt inte gjort det. Ett stycke amerikansk dåtidshistoria, som har många paralleller med dagens samhälle. Lång är den också, dryga 21 timmar.


Idag åkte jag ensam till skogen på f.m Gick över ett helsickes kalhygge för att komma fram till skog.


 

När jag väl var inne i skogen, som såg lovande ut för trattisar, så fick jag gå och gå och gå innan jag över huvudtaget hittade några.


 

Efter ca 20 minuter så stod iaf det här lilla scoopet framför mig.


Tur att jag har mobilen med Runkeeper, jag slipper gå vilse. Jag trodde man skulle kunna lägga ut bilden på rutten här, men jag vet inte om det går, jag kan det iaf inte.


Efter att ha f.m.-fikat så åkte vi till skogs igen, den här gången bortanför Hedemora, för jag skulle posta svamppaket till Kalix, Ängelholm och Växjö.


Berra och hundarna följde med. Det är bara några dar sen Triss och Maya blev kastrerade (i torsdags), dom ska ju ta det lugnt, får inte busa, men dom håller på att krypa ur skinnet av rastlöshet.


     

Inte så himla enkelt att plocka svamp med hund i koppel, men både Maya och Triss blev nöjda och klarar sig nog några timmar nu.


Berra har rensat trattisarna, ca 10 lit blev det. Nu får jag ta hand om karl johan och dom gula kantarellerna, som man fortfarande kan hitta fina ex.av


Sen vi ätit skulle jag äntligen klippa gräset, men antingen var det för blött (daggen går ju inte ur på hela dan) eller så var det för tjockt gräs (kanske en kombination). Klipparen la av hela tiden, så efter 5 meter och lika många stopp så sket jag i att fortsätta.


Det lär knappast gå bättre senare   

 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

26 september 2016 18:35

Hej, vi verkar ändå ha skapligt med svamp jämfört med Sörmland i år. Väninnan som brukar åka iväg till Stockholmsskogarna varje höst har avstått då ryktet säger att det är snustorrt o ingen svamp. Trist att det inte går att få ordning på Berras illamående o värk, det är väl sjutton att man ska behöva ha det så...tycker de undersöker på alla vis och ändrar medicinering men inget verkar funka riktigt bra.
Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

27 september 2016 09:51

Har hört att det ska finnas gott om rödgul trumpet i Fredriksberg. Funderar på att åka dit, för här finns inte en enda.
Ja, det är ett skit att Berra så ofta mår pyton, men i höst har det ändå varit många skapliga dar och för det mesta är han med och plockar svamp, eftersom han också gillar det.
Kramen

 
Ingen bild

Catarina Larsson

26 september 2016 21:11

Letar också svamp men det är torrt, hittar ju alltid svamp, men trattisarna är inte i på samma sätt som förut. De har flyttat sig lite, gått ur på vissa ställen. Jag vet hur det är att plocka svamp med hund,det går lite si och så ibland och ibland blir det ett rycka och all svamp åker ur 😊

Kicki Fredlund

27 september 2016 09:48

Den enda fördelen med torkan är att det går hur fort som helst att torka trattisarna ;)
Det värsta är ju att den ena skogen efter den andra försvinner.
Jag har aldrig hundarna kopplade när jag går i skogen, så detta är ovant för både dom och mig.

 
Hillevi

Hillevi

28 september 2016 08:26

Du hittar en hel del i alla fall. Är inte frallorna på sina sår? Eller är suturerna av rostfri ståltråd? Eller (gen!) har de tratt när de är obevakade? Skönt att de är så pigga igen, är det ju hursomhelst.
Jag hittade en stolt fjällskivling igår, det var åtminstone något...

http://gyllensilver.wordpress.com.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Söndag 21 april 17:13

Igår åkte jag med Maya till Ludvika, där det var inofficiell utställning samtidigt som det var offociell utställning för brukshundar. Det var Ludvika Brukshundklubb som var arrangör.   Dan innan var Madde och Bruno här. Eftersom jag skulle ställa...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards